Bezoek IFA 2016

Op dinsdag 6 september bezocht ik samen met collega Paulien Copper de IFA-beurs in Berlijn. Doel van dit bezoek was om te ontdekken wat er allemaal voor nieuws te zien en te doen was op het gebied van consumentenelektronica. Voor mij waren met name bedrijven zoals Lenovo, Bosch en DeLonghi interessant omdat we de afgelopen maanden veel materiaal over hun producten de revue hebben zien passeren. Het is dan ook interessant om technologie en ontwerpen die je alleen op papier hebt gezien, ook eens in het echt te mogen bekijken en ervaren.

Lees meer

10 JAAR VAKMANSCHAP

Dit jaar markeert 10 jaar vakmanschap op het gebied van internationale communicatie en vertalingen. Ik ben er trots op dat we al zolang meedraaien in ons vakgebied, en we worden elke dag beter!

Wat in 2005 begon als een klein eenmansvertaalbureau, is met de jaren uitgegroeid tot een succesvol en dynamisch internationaal taalbureau met klanten over de hele wereld. Die groei is in alles te zien en te voelen: van thuiskantoor naar een prachtlocatie in de binnenstad van Roermond, van eenmanszaak naar een hecht, efficiënt team, en van een strakke focus op vertalingen naar een breed pakket aan internationale vertaal-, taal- en adviesdiensten.

Onze passie voor internationale communicatie, vertalingen en maatwerk staat nog altijd centraal: op dat vlak verandert er niets. En de koffie staat altijd klaar, dus maak gerust een afspraak om bij te praten of kennis te maken.

Help, de robot komt!

Je kunt geen krant openslaan zonder te lezen over zelfrijdende auto’s, onbemande melkmachines of zorgrobots. Zelfs het kabinet zegt het: de robot komt. Het schrijfvak blijft die invasie niet bespaard. Begin jaren negentig stonden vertalers op ongeveer hetzelfde punt als tekstschrijvers nu: tekstverwerkers en spellingcontrole waren gemeengoed, maar van verdere automatisering was nog nauwelijks sprake. De afgelopen jaren zijn echter reuzensprongen gemaakt in het vertaalvak. Kunnen we een voorbeeld nemen aan onze vertaalcollega’s, voor wie geautomatiseerde ondersteuning inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is?

Lees meer

Meld u aan voor onze nieuwsbrief