Redactie & schrijven

“Hoe krijg ik mijn verhaal goed op papier?” Dat is een vraag waar menig ondernemer mee worstelt. Of het nu gaat om productbeschrijvingen, bedrijfsprocessen, handleidingen of webteksten: wij helpen u structuur aan te brengen in uw boodschap en zetten die toegankelijk op papier zodat u zelf weer verder kunt.

Samen structuur aanbrengen

Net als elke andere ondernemer weten we hoe moeilijk het is om je eigen verhaal helder te krijgen: wat wil je precies bereiken en waarom? En wat wil of doe je absoluut niet? Pas als die vragen beantwoord zijn, kun je gaan denken over hoe je de boodschap in een aantrekkelijke vorm op papier – of op het web – krijgt.

Daar kunnen wij bij helpen: we stellen de lastige vragen zodat alles op tafel komt. Daarna scheiden en ordenen we alle informatie en zorgen we ervoor dat alleen de essentie overblijft. Als dat staat, schrijven we de teksten die u nodig hebt: voor het web, of voor een flyer of blog. En omdat we ondertussen precies weten wat u wilt en doet, kunnen we meteen adviseren over de volgende stap.

Redactie van bestaand materiaal

Sommige klanten weten al heel goed wat er op papier moet komen te staan en hebben vaak al opzetjes, vergelijkbare documenten in dezelfde of een andere taal of juist lange lappen tekst. Toch is niet elke tekst geschikt voor meerdere doelen: volstaat een productomschrijving ook als persbericht? Is een verkorte handleiding ook geschikt als webtekst? Meestal niet. Elk van deze media heeft immers een eigen, unieke vorm en schrijfstijl. Bovendien moeten deze teksten vaak aan verschillende technische eisen voldoen. Denk dan aan SEO, lengterestricties, bestaande lay-outs waar een tekst in moet passen enzovoorts.

Het 'recyclen' van bestaande teksten is vaak een efficiënte manier om tijd te besparen. Wij kijken graag samen met u welke teksten geschikt zijn om te herschrijven of aan te passen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek!